Belgische Club voor Kooikerhondjes

Welkom op de site van de Belgische Club voor Kooikerhondjes.  Wij zijn een actieve groep liefhebbers van het ras kooikerhondje. U kan bij ons terecht voor info, wij organiseren wandelingen en regelen het fokken van kooikerhondjes op verantwoorde wijze voor België. Dus zowel de fokker als de liefhebber met een huishondje van het kooikertype is welkom.

 

 

 

Beste bezoeker van onze website,

Mogelijk heeft u interesse om een kooikerhondje aan te schaffen en bent u aan het rondneuzen op het internet. Het ras is momenteel nog vrij zeldzaam, maar de raskenmerken maken het een geweldig veelzijdig hondje en steeds meer mensen willen er eentje. De Belgische Club voor Kooikerhondjes is het aanspreekpunt als het over dit hondenras gaat.

 

Wij zijn en blijven ook de enige door Sint-Hubertus erkende rasvereniging voor kooikerhondjes. Sint-Hubertus - KKUSH is op zijn beurt de enige erkende FCI organisatie in Belgie.

 

Een FCI-stamboom en een nestje gefokt volgens de richtlijnen van de Belgische Club voor kooikerhondjes biedt een meerwaarde omdat u zo de garantie krijgt dat de ouderdieren getest zijn op de meest voorkomende ziekten die specifiek zijn voor het ras. De stamboom van uw hond betekent dat de ouderdieren in het bezit zijn van een door het FCI erkend fokattest. Bovendien hebben de ouderdieren van uw pupje een FCI erkende rasshow gelopen waar ze minstens een "Goed" kwalificatie kregen van een door het FCI erkende keurmeester.

 

Wij als Belgische Club voor kooikerhondjes werken nauw samen met onze collegae van de Nederlandse Vereniging voor Het Kooikerhondje. Wij kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van deze mensen en werken met hen samen aan het internationale clubregister van kooikerhondjes waarin alles over de afstamming en gezondheid van de geregistreerde FCI bloedlijnen te vinden is.

 

Indien u hondenschool wil volgen, een hondensport wil beoefenen of competitie wil doen met je kooikerhondje, dan is die FCI-stamboom vaak ook een must.

 

Mogelijks heeft u onlangs verwarrende info gelezen over een tweede rasvereniging voor kooikerhondjes. Deze vereniging is aangesloten bij NVBK, niet bij Sint-Hubertus. Het NVBK maakt zelf stambomen, maar deze zijn niet FCI-erkend.

 

Een fokker aangesloten bij deze vereniging geniet niet meer van bovenvermelde FCI faciliteiten. Zijn honden en eventuele pups worden niet geregistreerd in het clubregister waardoor mogelijke ziekten in de bloedlijnen niet automatisch bekend raken. Dit is belangrijk om weten als u de aanschaf van een pup overweegt.

 

Mocht u nog vragen hebben hieromtrent laat zeker niet na om contact op te nemen,

Vriendelijke groeten,

Het voltallig bestuur van De Belgische Club voor Kooikerhondjes